Hunden sägs ofta vara människans bästa vän. Just det är inte speciellt svårt att misstro eftersom hunden är ett djur som avbildas på alla möjliga föremål. Redan på antika målningar finns hunden avbildad som något litet extra tillsammans med människor.

Hunden på saker i dag

I dag är det inte bara på målningar man kan se hundar utan de finns med på så mycket mer. Man kan till exempel hitta lakan och bäddsätt med hundar, tallrikar, glas och en hel del annat. Det mesta vi använder i vår vardag går att få med hundmotiv. Med tanke på att det är så många saker som tillverkas med just hundmotiv kan man inte bortse från att sakerna också är mycket populära.

När man ser till hundens närvaro på saker och ting kan man ganska snabbt inse att det är de allra populäraste hundraserna som finns med i tryck. Allt som oftast är det mindre raser eftersom de ses som extra söta och gulliga, vilket lockar fler köpare.

Hunden på barnsaker

Hunden är nog ett av de allra vanligaste motiven på olika produkter riktade till barn. Det kan till exempel handla om en skolryggsäck, pennor eller olika målarböcker. Många barn har som dröm att få en egen hund och det är därför inte så konstigt att söta hundar förekommer på flera saker i deras värld. Även när det gäller gosedjur och datorspel är hunden vanligt förekommande. I gosedjuret får barnet en egen hund att ta hand om och i spelens värld kan omhändertagandet bli än mer verkligt när hunden behöver få mat, vatten och bli rastad. Med dagens teknologi går det att tillverka spel där hunden åldras precis som vanligt, den kan bli sjuk och mycket annat. Det lär barnet att det behöver ta ansvar för sitt djur och kan vara ett bra första steg mot en egen hund.