När man tänker på saker som inspirerats av hundar kan man troligen inte missa det här med filmer, böcker och TV-serier. Det finns gott om olika alternativ att välja mellan oavsett om man är ute efter en familjefilm, en serie eller kanske något tecknat.

Familjefilmer med hundar

Det finns gott om familjefilmer som handlar om hundar på ett eller annat sätt. Filmerna om Air Bud är riktigt populära trots att de är omkring 20 år gamla. De handlar om en hund som gillar basket. Man får följa hunden och hans vänner genom hans liv, från valpstadiet tills dess att han blir en gammal hund.

En annan familjefilm som handlar om hundar är filmerna om Beethoven. Beethoven är en Sankt Bernhardshund som hjälper sina vänner ut från bland annat försöksanläggningar och djurhem.

En riktigt klassisk film med en väldigt folkkär hund i är Saltkråkan. Här möter man barnen och hunden Båtsman. Även det här är en sankt Bernhard, som nog kanske är den snällaste hunden i världen. Det tycker i alla fall flickan Tjorven, hundens ägare.

Tecknat med hundar

Det är nog inte många som har missat de tecknade filmerna om 101 dalmatiner. Till en början handlar det om en man som har en dalmatinerhane. Dalmatinern tycker att ungkarlslivet är tråkigt och vill finna en tik till sig och en fru till sin husse. Det ordnar sig snabbt. De blir hela 15 valpar, men efter att ha lyckats rädda 84 valpar till från den onda Cruella Deville har familjen plötsligt 101 dalmatiner. De väljer att behålla dem alla.

Böcker med hundar

Det finns såklart också en hel del böcker om hundar. Filmen 101 dalmatiner är till exempel baserad på en bok. Det finns också andra böcker som till exempel Kerstin Ekmans bok Hunden, som är skriven helt och hållet ur en hunds perspektiv.