Om man inte har haft en hund innan kan det vara svårt att veta vad som egentligen behövs. I djuraffärer kan man finna flera hundra olika saker som kan se nödvändiga ut, men behövs verkligen alla saker, salvor och allt annat?

Det allra nödvändigaste

När man först skaffar en hund finns det några saker som är viktigare än andra. För det första måste man se till att man har ett bra koppel, ett halsband eller en sele som hunden kan ha. Halsbandet bör vara av tyg eller läder och det mest lämpliga är ett läderkoppel. Så kallade flexkoppel bör inte användas innan man helt säkert vet att hunden lyssnar på en. Om hunden ska åka bil behöver man också en hundbur eller en bilsele så att den kan åka säkert.

Hunden måste också ha en matskål samt en vattenskål och några leksaker att sysselsätta sig med. Om hunden inte har något att bita i är risken stor att den ger sig på skor, möbler eller liknande i sitt nya hem. En borste, en klotång samt lite sjukvårdsutrustning bör också finnas tillgängligt i hundens nya hem

Mindre viktigt

Det finns också en hel del saker som är lite mindre viktiga och som kanske inte heller är helt nödvändiga. Hundschampo är en sådan sak. Det kan vara bra att ha om hunden blir mycket smutsig men det är inget som behövs direkt när man får hem hunden. Massor av olika koppel och annat behövs inte heller. Det viktiga är att man har ett koppel samt ett halsband som fungerar. Om man vill vara ute i skog och mark kan det dock vara bra att införskaffa en lång löplina. Den kan också vara praktisk när man övar inkallning eftersom man då har en lång lina att ta tag i eller trampa på om hunden känner för att dra iväg.